Középiskolai diáknap – a főzőverseny

Az osztálycsapatok már az iskola reggeli nyitásakor megkezdhették a főzőverseny előkészületeit a tornacsarnok mentén és a filagóriánál egyaránt. 13 osztály diákjai itt megmutathatták konyhaművészeti tehetségüket, a legjobb tudásuk szerint aprítottak, fűszereztek, kavargattak. A szakmai zsűri a főzés folyamán többször is körbejárt, ellenőrizve a főzés közbeni rend, tisztaság megtartását, végül pedig az ételek tálalását és ízvilágát is értékelték. Tárcsán sült hamburger, bográcsok lecsó, csilis bab, marhapörkölt, kemencés pizza, babgulyás várta a felszolgálást és a zsűri, Agárdi tanár úr és Szabóné Takács Karolina igazgatóhelyettes asszony értő kóstolgatását.

A főzőversenyen holtversenyben 1. helyezést ért el a 10.C kemencés pizzája és a 11.B marhalábszár pörköltje. 2. helyezést ért el a 11.E csapata, bográcsos lecsójával.

A pirográf technikával művészi színvonalon elkészített „arany” és „ezüst” fakanál díjak Kiss Sándor laboráns tanár úr keze munkáját dicsérik.

Senki sem maradt éhen, az ízletes ételkölteményeket sokáig fogjuk emlegetni.

Kolozsi Imre DÖK elnök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.